Колишнього менеджера eBay засудили до півтора року в’язниці за переслідування журналістів

Суд штату Массачусетс визнав винним колишнього старшого менеджера з глобальної безпеки американської компанії eBay Філіпа Кука. Його звинувачують у змові з метою переслідування журналістів Іни та Девіда Штайнер, які публікували у своєму блозі замітки з критикою сайту електронної комерції. Колишнього менеджера eBay засудили до півтора року тюремного ув’язнення, повідомляє The Verge.

Кук став першим із п’яти колишніх співробітників eBay, якому винесли вирок. Усіх їх звинувачують в організації ретельно продуманої змови з метою кіберпереслідування, пише Bloomberg. Кампанія, спрямована проти Штайнерів, включала публікацію анонімних твітів із погрозами і відправку парі посилок, в яких були живі комахи, закривавлена ​​маска свині, похоронний вінок і книга про те, як пережити смерть одного з подружжя. Кук, який 27 років пропрацював у поліцейському управлінні, намагався допомогти своїм колегам увести в оману місцевих правоохоронців.

Слідчі з’ясували, що всі обвинувачені, за винятком Кука, поїхали до Бостона, орендували фургон і вели спостереження за будинком Штайнерів. Співробітники eBay також намагалися проникнути в гараж подружжя, щоб встановити пристрій відстеження на їхній автомобіль. Прокурори не висували звинувачень проти eBay. Представники компанії заявили, що співпрацювали зі слідством і допомагали правоохоронним органам зібрати докази злочину.

Прокуратура стверджувала, що топ-менеджери eBay, включаючи колишнього генерального директора Девіна Веніга, затаїли образу на Штайнерів за їхнє критичне висвітлення роботи компанії. Обвинувачі вважають, що план переслідування журналістів розробив колишній старший директор з безпеки eBay Джеймс Боуг. Імовірно, він почав впроваджувати задумане після листування з Венігом і керівником відділу комунікацій Стівом Ваймером. Однак звинувачення проти Боуга, Веніга та Ваймера не висували. Представники eBay принесли свої вибачення за інцидент, при цьому заявивши, що не знайшли доказів причетності Веніга до переслідування журналістів.


Фото: Depositphotos

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів