У фільму «На голці» з’явиться спін-оф у вигляді серіалу — він розповість історію Бегбі

У британського фільму «На голці» з’явиться спін-оф у вигляді телесеріалу, заснованого на романі Ірвіна Велша «Різьба по живому» (The Blade Artist), — шоу повністю присвячено історії единбурзького дебошира Бегбі. Про це в інтерв’ю NME розповів Роберт Карлайл, який зіграв персонажа у стрічці Денні Бойла. «Проєкт поки на ранній стадії, але, схоже, це все-таки відбудеться», — зазначив актор. За його словами, серіал включатиме шість епізодів, кожен з яких триває годину.

Оригінальний роман Велша «На голці» вийшов у 1993 році, після чого послідували сиквел «Порно» (2002), приквел «Хлопчики на дозі» (2012), спін-оф «Різьба по живому» (2016) і фінальна частина «Штани мерця» (2018). У «Різьбі по живому» Бегбі став успішним скульптором, який живе в Каліфорнії з дружиною і двома доньками.

Фільм Денні Бойла «На голці» — одна з найкращих репрезентацій популярної музики 90-х. Детальніше про саундтрек картини та про її значення для культури взагалі Bird in Flight розповідав у тексті «Як рейви вплинули на кіно 90-х і навпаки».

Нове та Найкраще

6 232

673

592
946
Більше матеріалів