У США турист, що заблукав, ігнорував дзвінки рятувальників — вони телефонували з незнайомого йому номера

У Колорадо турист, ім’я якого не повідомляють, вирушив у похід до найвищої вершини штату, гори Елберт, але заблукав і не зміг повернутися. Усю ніч йому телефонували рятувальники, проте мандрівник ігнорував їх, бо не хотів відповідати на дзвінки з незнайомого номера. У результаті він повернувся самостійно вранці наступного дня, пише The Guardian.

Чоловік пішов у похід уранці 18 жовтня, а про його зникнення стало відомо ввечері того ж дня. Рятувальники кілька разів намагалися додзвонитися до мандрівника та надсилали йому повідомлення, але він так і не вийшов на зв’язок. Тоді вони вислали пошукову групу, яка опівночі оглядала місця, де найчастіше губляться туристи. Уранці рятувальників змінила інша команда, яка й виявила, що чоловік благополучно повернувся до своєї машини. Пошуки тривали близько 32 годин.

Турист розповів, що до ранку намагався знайти стежку назад. Він не підозрював, що його хтось шукає. «Якщо ви збилися з маршруту і вам починають телефонувати з невідомого номера, відповідайте — це можуть бути рятувальники», — порадила мандрівникам пошукова служба.

Наприкінці вересня в Туреччині загони рятувальників кілька годин намагалися виявити в лісі зниклого чоловіка, поки не з’ясувалося, що він увесь цей час був поруч із ними.


Фото: гора Элберт / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 229

673

589
946
Більше матеріалів