Світлооператор фільму «Раст» подав до суду на Алека Болдвіна та команду через стрілянину на зйомках

Світлооператор фільму «Раст» Серж Свєтной подав позов до Верховного суду Лос-Анджелеса проти актора Алека Болдвіна й інших членів команди. Він звинувачує їх у недбалості, яка призвела до стрілянини та смерті його подруги, операторки Галини Гатчінс, пише Associated Press.

Свєтной розповів, що за кілька днів до інциденту бачив залишені без нагляду пістолети у бруді та попередив про це відповідальних осіб. У день загибелі Галини світлооператор встановлював освітлення за два метри від Болдвіна. У позові сказано, що Свєтной відчув, як куля пролетіла повз нього, а на його обличчі з’явилися сліди пороху. «На майданчику не мало бути бойових патронів», — заявив адвокат світлооператора Гері Дордік.

У позові фігурує два десятки людей, серед яких виконавець головної ролі та продюсер Алек Болдвін, помічник режисера Дейв Голлс, а також Ханна Гутьєррес Рід, яка відповідала за зброю на майданчику. Це перший судовий процес, пов’язаний зі стріляниною на зйомках фільму «Раст», унаслідок якої також було поранено режисера Джоела Соузу. Позов вимагає компенсації та штрафних санкцій, які визначать пізніше.

Свєтной підкреслив, що загибель подруги завдала йому сильних емоційних страждань. Це був дев’ятий фільм, над яким він працював разом із Гатчінс. На своїх сторінках у соцмережах світлооператор опублікував офіційну заяву для преси, наголосивши, що не звинувачує когось одного. «У кіновиробництві бере участь багато людей. Кожен має виконувати свою роботу та нести повну відповідальність за неї», — написав Свєтной.

Операторка Галина Гатчінс загинула 21 жовтня на зйомках вестерну «Раст» біля міста Санта-Фе у штаті Нью-Мексико — у неї випадково вистрілив актор Алек Болдвін. Їй було 42 роки. Американський інститут кіномистецтва заснував стипендіальний фонд, щоб вшанувати пам’ять про Галину.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів