Барбадос став республікою та оголосив Ріанну національним героєм

Острівна держава Барбадос у Карибському морі 30 листопада офіційно вийшла з-під влади британської монархії та стала парламентською республікою. Цього ж дня влада країни оголосила національним героєм 33-річну співачку Ріанну, яка народилася на острові, повідомляє The Guardian.

«Представляємо вам національного героя Барбадоса та амбасадорку — Робін Ріанну Фенті. Продовжуй сяяти, як діамант», — зазначила прем’єр-міністерка Міа Моттлі, відсилаючи до однієї з найпопулярніших пісень співачки, Diamonds. Таким чином, виконавиця стала одинадцятим національним героєм Барбадосу.

повне ім’я співачки

Ріанна народилася в Сент-Майклі й виросла у столиці країни Бріджтауні. Сингл Umbrella 2007-го зробив її однією з головних поп-зірок світу, а за рік влада Барбадосу оголосила щорічний День Ріанни. У 2018-му артистку призначили офіційною амбасадоркою у справах культури та молоді. Крім музики Ріанна займається бізнесом: вона має власний бренд косметики Fenty Beauty. У серпні Forbes оцінив статки співачки в $1,7 мільярда.

Барбадос отримав незалежність від Великої Британії 1966-го, проте офіційним головою держави залишалася британська королева Єлизавета ІІ. Про намір стати республікою Барбадос оголосив торік.


Фото: Ріанна на церемонії інавгурації президента Барбадосу, 30 листопада / WPA POOL / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів