Алек Болдвін заявив, що не натискав на курок на зйомках, де загинула операторка Галина Гатчінс

Американський актор Алек Болдвін, який 21 жовтня випадково застрелив операторку Галину Гатчінс на зйомках фільму «Раст», заявив телекомпанії ABC, що не натискав на спусковий гачок пістолета того дня. Це перше інтерв’ю з актором після трагедії, повна версія розмови вийде в ефір сьогодні.

«Спусковий гачок не був спущений. Я не спускав гачок. […] Я б ніколи не націлив на когось пістолет і не натиснув би на спусковий гачок. Ніколи», — сказав Болдвін, додавши, що гадки не має, як бойовий патрон опинився на майданчику. За його словами, хтось вставив кулю у пістолет.

Поліція поки що не прокоментувала слова актора. Напередодні офіс шерифа округу Санта-Фе заявив, що слідчі, можливо, знайшли джерело бойової кулі. Розслідування триває.

У листопаді світлооператор фільму «Раст» Серж Свєтной подав до суду на Болдуїна та інших членів команди, звинувативши їх у недбалості. У його заяві фігурують два десятки людей, серед них помічник режисера Дейв Голлс, а також Ханна Гутьєррес-Рід, яка відповідала за зброю на майданчику. Незабаром ще один позов проти актора та продюсерів картини надійшов від помічниці режисера Мемі Мітчелл. Вона стверджує, що сценарій не передбачав стрілянини у тій сцені.

Інцидент стався 21 жовтня під час зйомок вестерну «Раст» (Rust) на ранчо біля міста Санта-Фе у штаті Нью-Мексико. Тоді внаслідок стрілянини на майданчику загинула операторка українського походження Галина Гатчінс, а також був поранений режисер Джоел Соуза. Його невдовзі виписали із лікарні.

Нове та Найкраще

6 200

655

583
937
Більше матеріалів