Студія Ghibli показала, як виглядатиме її тематичний парк у Японії

Японська анімаційна студія Ghibli, заснована режисером та сценаристом Хаяо Міядзакі, відкриє власний парк розваг 1 листопада 2022 року. Про це повідомляє Variety.

Тематичні локації студії Ghibli з’являться на території існуючого парку площею 200 гектарів, збудованого у місті Нагакуті (префектура Айті) для виставки Експо-2005. Він розташований приблизно за три години їзди потягом від Токіо. Туристичне бюро регіону випустило промовідео на честь майбутнього відкриття. У ролику дівчинка досліджує територію парку, переміщаючись з однієї локації до іншої.

У парку буде п’ять тематичних зон, присвячених знаковим творам студії. Першою відкриється локація за мотивами аніме-стрічки «Мій сусід Тоторо» (1988) з моделлю будинку, де жили головні герої. Ще дві зони з’являться наступного року: одна навіяна картиною «Принцеса Мононоке» (1997), інша — фільмами «Відьмина служба доставки» (1989) і «Ходячий замок» (2004). Також дві нові секції розпочнуть роботу у 2024-му. Вартість проєкту оцінюють у $300 мільйонів. Організатори очікують до 1,8 мільйона відвідувачів на рік.

У розробці парку беруть участь сам Хаяо Міядзакі та його старший син Горо. Імовірно, на території не буде масштабних атракціонів на кшталт американських гірок — натомість перевагу віддадуть природним стежкам.

Аніме-студія Ghibli була заснована мультиплікаторами Хаяо Міядзакі та Ісао Такахатою у 1985 році. За час свого існування вона випустила 24 мультфільми. Зараз Хаяо Міядзакі працює над своєю новою картиною «Як ся маєш?», прем’єра якої відбудеться не раніше 2024-го.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів