The New York Times купила популярну веб-гру Wordle. Вона залишиться безкоштовною

Газета The New York Times придбала популярну інтернет-головоломку Wordle у її розробника Джоша Вордла. Видання не стало розкривати суму угоди, зазначивши лише, що вона була «семизначною». «Ми раді повідомити про придбання Wordle, навчальну та надзвичайно популярну гру в слова, що стала культурним феноменом», — підкреслили у NYT.

Wordle — щоденна головоломка, яка вийшла у жовтні 2021 року. Її придумав програміст Джош Вордл із Брукліна, який спочатку хотів розважити свого партнера та родичів. Популярність Wordle швидко зростає: якщо 1 листопада у неї грали всього 90 осіб, то через два місяці кількість гравців зросла до 300 тисяч, а сьогодні головоломку щодня розв’язують мільйони людей.

У онлайн-грі потрібно вгадати слово із п’яти літер з шести спроб. Після кожного припущення фон літери змінюється на зелений, жовтий чи сірий. Зелений колір означає, що літера правильна і стоїть у потрібній позиції, жовтий — що літера є у слові, але на іншому місці, а сірий — що літери у слові немає. Щодня загадують одне слово, однакове для всіх гравців.

Гра поповнить колекцію кросвордів та головоломок видання, більшість із яких доступні за передплатою. При цьому Wordle поки що залишиться безкоштовною. «Якщо ви стежили за історією Wordle, то знаєте, що ігри NYT відіграли велику роль у її виникненні, тому цей крок здається мені цілком природним», — сказав Вордл. Розробник пообіцяв, що ігровий процес не зміниться, а всю статистику буде збережено.

Нове та Найкраще

6 043

583

354
885
Більше матеріалів