У Франції знайшли малюнок Матісса під купою сміття

Малюнок французького художника Анрі Матісса був випадково виявлений під купою сміття в одному з будинків у департаменті Вар на південному сході Франції. Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Роботу знайшла аукціоністка Женніфер Премп’є-Роллан під час судової оцінки майна у ході оформлення опікунства. Малюнок являє собою жіночий портрет із підписом художника. Твір відправили на експертизу до Парижа.

Якщо походження роботи підтвердять, це буде другий малюнок Матісса, випадково виявлений у цьому регіоні за півтора року. Раніше в шафі будинку в Альпах Верхнього Провансу знайшли ескіз портрета Елен Мерсьє, уродженої принцеси Голіциної. Минулого літа роботу продали на аукціоні за €220 тисяч.

Портрет Елен Мерсьє, проданий за €220 тисяч

Анрі Матісс — французький художник, скульптор та графік, лідер течії фовістів. Писав портрети, жанрові картини, натюрморти, картони для вітражів і гобеленів. У 2009 році його натюрморт «Зозулі, блакитний килим та троянда» (1911) був придбаний за €35,9 мільйона — рекордну суму для полотна художника. У 2019-му нащадки Матісса відкрили в Парижі магазин домашнього декору, надихнувшись стилем свого прадіда.


Фото: Анрі Матісс / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів