Netflix відкриє офіс у Варшаві, який працюватиме з Україною

Стримінговий сервіс Netflix планує цього року відкрити регіональний офіс у Варшаві, який буде працювати з країнами Центральної та Східної Європи, зокрема з Україною. Про це йдеться на сайті платформи.

«Я радий повідомити, що пізніше цього року ми плануємо відкрити офіс Netflix у Варшаві, який буде функціонувати як хаб для регіону», — заявив віцепрезидент компанії Ларрі Танц. Він додав, що варшавський офіс допоможе побудувати довгострокову співпрацю в регіоні і надасть нові можливості для творців контенту у Польщі, Україні, Румунії, Чехії, Угорщині та Хорватії.

Netflix локалізував свій сервіс у Польщі у 2016 році. Невдовзі після цього платформа стала доступною румунською, чеською, угорською, хорватською та українською мовами. За цей час Netflix інвестував понад $115 мільйонів лише у польські фільми і серіали, створивши у країні більше 2,6 тисячі робочих місць.

Восени 2021-го Netflix запустив українську версію, а також почав вести україномовні сторінки у фейсбуці й інстаграмі. Цього року компанія придбала права на показ кримінальної драми «Носоріг» українського режисера Олега Сенцова і повернула український серіал «Слуга народу» для показу у США.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
936
Більше матеріалів