OnlyFans сплатила до держбюджету України майже 9 мільйонів гривень податків

Платформа для дорослих OnlyFans, що діє за принципом передплати, переказала до державного бюджету України податки у розмірі $305 тисяч (майже 9 мільйонів гривень). Про це повідомив народний депутат, голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

«Перші надходження до бюджету від податку на Google: сайт OnlyFans — $305 тисяч. Внесок індустрії розваг у фінансування нашої перемоги. Очікуємо наступні», — написав нардеп.

Так званий податок на Google запровадили в Україні у червні 2021 року. Він зобов’язує іноземних інтернет-гігантів, що працюють у країні, сплачувати до українського держбюджету ПДВ у розмірі 20%.

Платформа OnlyFans дозволяє авторам розміщувати контент через послугу передплати. Сервіс популярний серед працівників секс-індустрії, але також ним користуються тренери, фітнес-інструктори, музиканти. Користувач може переглядати контент в обмін на щомісячний членський внесок. OnlyFans платить 80% зборів авторам контенту, а решту залишає собі.

У квітні OnlyFans перестала обслуговувати російських авторів контенту через війну в Україні. У своїй заяві платформа повідомила, що не може належним чином надавати послуги російській спільноті творців у зв’язку з посиленням обмежень на переказ коштів в Росію та з неї.

Нове та Найкраще

6 228

615

367
946
Більше матеріалів