Автора хіта I Believe I Can Fly засудили до 30 років за сексуальні злочини

Федеральний суд Брукліна виніс вирок співаку Р. Келлі: він відбуватиме 30-річний термін у в’язниці за сексуальні домагання та насильство щодо жінок і підлітків — злочинні дії тривали протягом десятиліть. Чоловіка також оштрафували на $100 тисяч. 55-річний виконавець не визнав своєї провини та планує оскаржити вирок, повідомляє AP.

Р. Келлі, який є автором хіта I Believe I Can Fly (1996), перебуває під вартою з липня 2019-го. Восени минулого року суд присяжних у Нью-Йорку визнав Келлі винним у секс-торгівлі та рекеті за всіма дев’ятьма пунктами.

Під час судового засідання 29 червня виступили 45 свідків обвинувачення. Потерпілі розповіли, що, коли вони були неповнолітніми, Келлі здійснював проти них сексуальне насилля та садистські дії. Крім того, співака звинуватили у тому, що він записував секс зі своїми жертвами на відео, аби шантажувати їх. Обвинувачі стверджували — їм наказали підписати папери щодо нерозголошення інформації про ці випадки. Серед обвинувачувачів була колишня дружина артиста Андреа Келлі — за словами жінки, вона боялася, що Келлі може її вбити. Сам співак не робив звернень до суду, а його адвокат збирається подавати апеляцію.

справжнє ім’я — Роберт Сільвестр Келлі

«За допомогою свого найближчого оточення протягом десятиліть підсудний полював на дітей і молодих жінок для власного сексуального задоволення. Він використовував свою славу, гроші й популярність, а також широку мережу наближених людей — менеджерів, охоронців, адвокатів та помічників, — які допомагали йому приховувати злочини», — йдеться у вироку.

У червні 2002 року Келлі звинуватили у створенні відеороликів сексуального насильства над дітьми, але в 2008-му він був виправданий за всіма пунктами. У 2019 році вийшов документальний серіал Surviving R Kelly, в якому були детально викладені звинувачення щодо сексуального насильства та неналежної поведінки співака. Показ серіалу спричинив кампанію #muteRKelly, метою якої був бойкот виконавця радіостанціями і припинення фінансування його творчості лейблами.

У серпні Келлі постане перед черговим судом за звинуваченням у створенні дитячої порнографії та перешкоді правосуддю. Крім того, йому загрожує судове переслідування в Іллінойсі та Міннесоті.

Нове та Найкраще

6 161

644

575
917
Більше матеріалів