Уряд Іспанії використав фото жінок у рекламі без дозволу. Одній з них домалювали ногу замість протеза

Наприкінці липня уряд Іспанії запустив рекламну кампанію «Літо і наше також», яка закликала жінок піти на пляж, не переймаючись власною зовнішністю. Згодом виявилося, що на рекламному постері розмістили зображення жінок, не спитавши їхнього дозволу, а одній із моделей домалювали ногу замість протеза. Про це пише The Guardian.

Кампанію запустив Жіночий інститут, що входить до структури Міністерства з питань рівноправ’я. На рекламному постері з гаслом «Літо і наше також» зображені п’ять жінок різного віку, кольору шкіри й комплекції на пляжі. Серед них є жінка, що перенесла мастектомію, її зобразили топлес. Ініціативу задумали як відповідь на «фетфобію, ненависть і критику ненормативних тіл». Кампанію підтримала міністерка соціальної політики Іспанії Іоне Беларра, написавши у твіттері: «Усі тіла — пляжні».

хірургічна операція по видаленню молочної залози.

Кампанія отримала широке висвітлення у ЗМІ, проте згодом її автори зіштовхнулися з критикою. Першою на дії іспанської влади поскаржилася британська модель Найомі Ніколас-Вільямс. Вона розповіла, що для постера взяли її фото з інстаграму, не спитавши дозволу. На зображенні жінка сидить у золотому бікіні. «Чудова ідея, але погане виконання», — написала Найомі.

Своє обурення також висловила ще одна британська модель — Сіан Грін-Лорд, яка втратила ногу у 2013 році внаслідок ДТП. На постері її зобразили в лівому нижньому куті, домалювавши замість протеза ногу. «Я навіть не знаю, як пояснити, наскільки я зараз зла. Одна річ, коли моє зображення використовують без дозволу. Але зовсім інша, коли моє тіло редагують», — сказала вона.

Після критики авторка ілюстрації, відома як Arte Mapache, вибачилася за використання фото моделей без дозволу та запропонувала розділити з ними гонорар — €4,5 тисячі. Художниця також визнала, що помилково використала платний шрифт без ліцензії. Свої вибачення моделям приніс і Жіночий інститут.

Нове та Найкраще

6 039

591

547
882
Більше матеріалів