З канадського готелю вкрали відомий фотопортрет Черчилля, замінивши його копією

Невідомі викрали оригінальну фотографію британського прем’єр-міністра Вінстона Черчилля з готелю Chateau Laurier в Оттаві. Знімок замінили копією зображення, повідомляє CTV News.

Поліція отримала заяву про крадіжку світлини минулими вихідними. Працівники готелю помітили, що фотографія неправильно повішена і має іншу рамку. У результаті внутрішнього розслідування виявилося, що знімок замінили копією. Адміністрація готелю закликала усіх, хто має інформацію про крадіжку, звернутися до місцевої влади.

Світлина зроблена фотографом Юсуфом Каршем 30 грудня 1941 року після того, як Черчилль виголосив промову про Другу світову війну у канадському парламенті. Перед короткою фотосесією Карш відібрав у прем’єра його сигару, через що той похмуро дивився в камеру. Завдяки цьому виразу обличчя та рішучій поставі Черчилля знімок отримав назву «Лев, що гарчить». Це один із найвідоміших портретів британського політика.

Юсуф Карш — канадський фотограф вірменського походження. Музей мистецтва Метрополітен називає його одним із найвеличніших портретистів XX століття. Протягом своєї кар’єри Карш зробив портрети Волта Діснея, Ернеста Гемінґвея, Мартіна Лютера Кінга, Пабло Пікассо, Енді Воргола, королеви Єлизавети ІІ та інших особистостей. З 1972 по 1992 рік фотограф разом із дружиною жив у готелі Chateau Laurier, де у нього була власна студія. Карш помер у 2002-му.


Фото: Wikimedia Commons

The Roaring Lion

Нове та Найкраще

6 339

716

623
982
Більше матеріалів