Дизайнер створив колекцію взуття з біоматеріалів, яке не можна носити, — воно має гнити

Лондонська Olaniyi Studio представила колекцію взуття з біоматеріалів, що згортаються і гниють, як рослини при розкладанні. Автори називають кросівки перш за все витвором мистецтва, а не функціональним об’єктом, пише Dezeen.

Капсульна колекція під назвою Kajola складається з 9 експериментальних кросівок. Шаблони для верхньої частини кожного черевика були вирізані вручну з натуральних волокон та з’єднані швейною машинкою для ремонту шкіряних виробів.

Верхня частина містить природні добавки, такі як трави, пісок, квіти й водорості. Підошви створені з рослинних волокон, змішаних з глиною, крохмалем та іншими органічними матеріалами. Землисті відтінки і нерівні поверхні взуття відображають кольори й текстури рослин на різних етапах розкладання.

Засновник студії Юссеф Агбо-Ола каже, що його взуття носити не можна, — воно існує у вигляді живих артефактів. Колекція названа на честь району Нігерії, де дизайнер досліджував процес розпаду органічної речовини. «Мене особливо надихнуло, як деякі рослини згортаються, коли гниють. Цей процес змусив мене подумати про баланс, що може виникнути при сплетенні двох рослин у протилежних напрямках», — пояснює Агбо-Ола.

Наступного року Olaniyi Studio планує розробити колекцію органічного взуття, яке можна буде носити. Її виготовлять з рослинних матеріалів, з’єднаних із переробленим океанським пластиком та гумою.

Нове та Найкраще

6 200

658

583
937
Більше матеріалів