Вийшла книга з відреставрованими фото космічної програми «Аполлон»

Спеціаліст NASA з цифрової реставрації зображень Енді Сондерс випустив книгу Apollo Remastered. У ній зібрані відреставровані фотографії, що були зроблені астронавтами під час місій космічної програми «Аполлон». Це найбільш деталізовані й чіткі знімки, які фіксують історію проєкту.

Програма «Аполлон» тривала з 1961-го до 1972-го. Вихід книги присвятили 50-річчю останнього пілотованого польоту на Місяць. Більшість відомих публіці зображень із місій програми «Аполлон» були копіями з копій оригінальних знімків. Це призвело до погіршення якості фотографій із плином часу. Видання Apollo Remastered включає понад 400 світлин з архівів NASA — як нещодавно відреставрованих класичних знімків, так і раніше не опублікованих. Усі зображення у книзі Сондерса були відскановані у цифровому форматі з оригінальних плівок.

За словами автора, його метою було дати людям можливість «побачити саме те, що бачили астронавти». Також він намагався представити історичний документ, який би був максимально наближений до реальних подій. Учасник місії «Аполлон-8» Волтер Каннінгем описав відреставровані знімки як «просто неймовірні», а командир «Аполлона-16» Чарльз Дюк назвав їх «точним зображенням» того, що він пам’ятає зі своєї подорожі.

На відновлених світлинах можна побачити чіткі портрети астронавтів під час польоту і відпочинку, їхню висадку на поверхню Місяця, стикування космічних апаратів тощо. Видання також розповідає про історію космічної фотографії і дає детальну інформацію про застосовані методи сканування та цифрової обробки.

Нове та Найкраще

6 228

673

589
946
Більше матеріалів