Австралійський художник замалював свій мурал із обіймами російського та українського солдатів

Художник Пітер Сітон вирішив замалювати власний мурал у Мельбурні, який зображував обійми російського та українського солдатів. На цей крок митець пішов через критику з боку української громади міста, пише австралійське видання WA Today.

Після появи зображення наприкінці серпня українські жителі Мельбурна розкритикували Сітона. Дехто порівняв його мурал з російською пропагандою, інші казали, що той демонструє хибну моральну рівність обох сторін. Посол України в Австралії Василь Мирошниченко назвав роботу «вкрай образливою».

Мурал під назвою Peace Before Pieces зник у ніч на 5 вересня. Автор роботи вибачився перед українською громадою. Водночас художник розповів, що зображення символізувало заклик до мирного врегулювання відносин між двома країнами. «Є елемент війни, який полягає в дегуманізації противника. Я намагався донести людський фактор до обох ворогуючих сторін», — сказав він.

Мистецький колектив Art 4 Ukraine, який базується в Мельбурні, просив Сітона не малювати мурал, проте художник проігнорував прохання. Зараз митець продовжує продавати цю роботу як NFT. Виручені кошти підуть організації World Beyond War.

Нове та Найкраще

6 221

670

588
946
Більше матеріалів