Помер режисер і фотограф Жуст Жакен, який зняв еротичний фільм «Еммануель»

Французький режисер і фотограф Жуст Жакен помер у віці 82 років після тривалої хвороби у своєму будинку в Бретані, пише Euronews. Він відомий передусім як творець еротичного фільму «Еммануель» (1974).

Жакен народився у Віші в 1940 році. Свою кар’єру він починав у 1960-х як модний фотограф, роблячи світлини для таких видань, як Elle, Marie Claire і Vogue. У 1974-му Жуст зняв свій перший фільм «Еммануель», який приніс йому світову славу.

Еротична стрічка за однойменним бестселером Еммануель Арсан розповідає про сексуальні пригоди молодої жінки. Головну роль виконала Сільвія Крістель. Картина стала хітом і увійшла в історію як один із символів сексуальної революції 1970-х.

У той же час фільм мало не опинився під забороною: спеціальна комісія вимагала вирізати деякі сцени, погрожуючи невидачею прокатної ліцензії. Але раптова смерть тодішнього президента Франції Жоржа Помпіду призвела до призначення нового державного секретаря з культури, який дозволив випустити стрічку у прокат.

Після успіху «Еммануель» режисер зняв ще кілька еротичних фільмів, таких як «Історія О» (1975), «Коханець леді Чаттерлей» (1981) і «Гвендолін» (1984).

У 2001 році Жакен разом із дружиною Анною відкрили галерею у Парижі, де виставляли власні фотороботи та скульптури.

Нове та Найкраще

6 340

716

624
982
Більше матеріалів