На фронті загинув київський активіст і екскурсовод Сергій Міронов

Під час бойових дій на Донбасі загинув київський екскурсовод та активіст Сергій Міронов, автор блогу «Зникаючий Київ». Кілька днів тому він отримав поранення, від яких помер у шпиталі, повідомила засновниця блогу «Вітер дує» Альона Дєньга.

«На війні загинув Сергій Міронов, більш відомий своїм блогом vanishing_kiev та захоплюючими історичними прогулянками містом, — написала Дєньга. — Сергій любив Київ, вивчав його деталі, історію, днями просиджував в бібліотеках, вишукуючи й співставляючи історичні дані, лазив по заброшках в пошуках свідчень історій, займався міською археологією й складав це в один великий пазл київської мозаїки. Я ще не зустрічала більш захопленої людини».

Рік тому Сергій став власноруч реставрувати двері та вікна у старих київських будинках. На початку повномасштабного вторгнення Міронов пішов добровольцем захищати Київ, вступивши до лав 241-ї окремої бригади столичної тероборони. Його підрозділ воював на Донбасі.

Останній пост у інстаграмі Міронова опублікований 11 листопада. «Що ви знаєте про страх? […] Розриви дедалі ближче — вони повільно повзуть до тебе. Дедалі більше землі сиплеться на твою голову. Все голосніше свистять уламки. Коригувальник, що цілодобово висить у небі над твоєю головою, просто робить свою роботу. Кожен наступний хлопок може бути останнім у твоєму житті, але що ти можеш зробити? Пронесе-не-пронесе», — писав Сергій.

Нове та Найкраще

6 163

646

575
917
Більше матеріалів