Куратором Венеційської бієнале 2024 року стане бразилець Адріано Педроса

Бразилець Адріано Педроса призначений куратором 60-ї Венеційської бієнале, яка відбудеться у 2024 році. Він стане першим латиноамериканцем, якому довірили цю роль, йдеться на сайті міжнародної мистецької виставки.

«Це велика честь для мене, — каже Педроса. — Бієнале, безумовно, є найважливішою платформою для сучасного мистецтва у світі, і це захоплюючий виклик та відповідальність — узятися за такий проєкт».

Адріано Педросі п’ятдесят сім, він є художнім керівником Музею мистецтв Сан-Паулу (MASP). За останні роки він ініціював серію виставок Histórias, мета якої — осмислити малодосліджені галузі історії мистецтва та суспільства.

До роботи у MASP Адріано був помічником куратора 24-ї Бієнале мистецтва Сан-Паулу (1998), а також курував численні виставки у Бразилії, США, Китаї і Туреччині. Цього місяця Педроса став лауреатом премії Одрі Ірмас за кураторську майстерність — нагороду присуджує Центр кураторських досліджень нью-йоркського Бард-коледжу.

60-та Венеційська бієнале відбудеться з 20 квітня по 24 листопада 2024 року.

«Золотого лева» за найкращий національний павільйон на цьогорічній бієнале присудили Великій Британії, яку вперше представляла темношкіра художниця — Соня Бойс. Найкращою художницею визнали американку Симону Лі.

Нове та Найкраще

6 200

658

583
938
Більше матеріалів