На Twitch запустили цілодобовий серіал, створений нейромережею

На платформі Twitch уже кілька тижнів поспіль цілодобово транслюють серіал «Нічого, назавжди» (Nothing, Forever). Його особливість у тому, що він створений штучним інтелектом, пише Vice.

«Нічого, назавжди» є пародією на популярний у 90-х ситком «Сайнфелд», який обігрував повсякденне нью-йоркське життя. Веб-серіал запустили 14 грудня минулого року, щодня його дивляться одночасно тисячі користувачів.

Дія відбувається у квартирі, де піксельні персонажі говорять про каву, доставку з Amazon, веганство тощо. Герої рідко поглядають один на одного та розмовляють за допомогою мовної моделі GPT-3, що імітує людські репліки. Ці діалоги звучать абсурдно, особливо на тлі закадрового сміху, що створює додатковий комічний ефект.

Авторами шоу є веб-розробники Скайлер Гартл і Браян Габерсбергер зі студії Mismatch Media. Вони використовували комбінацію машинного навчання, алгоритмів і хмарних сервісів, аби сюжет не повторювався. «У вас є не просто сім сезонів, у вас є нескінченна кількість сезонів, які мають свіжий контент коли завгодно», — пояснює Гартл.

Серіал має сторінку на Patreon, де глядачам пропонують за пожертву в $999 додати до шоу власного персонажа. «Я просто не можу перестати дивитися на це. Зараз це моє життя. Ви всі втратили мене через створену штучним інтелектом версію „Сайнфелда“», — написав у твіттері журналіст Нікі Раян.

Нове та Найкраще

6 035

590

544
880
Більше матеріалів