У словацькому костелі випадково знайшли капсулу часу, закладену 188 років тому

У словацькому селі Штітнік під час реконструкції даху костелу Святого апостола Тадея виявили капсулу часу 188-річної давнини. Про це пише Euronews.

Невелика скринька була захована під металевим хрестом. Усередині зберігалися три документи, два з яких датовані 1834-м, а третій був доданий двадцять років по тому. Збережені папери містять вірш про церкву й опис її ремонту після пожежі, а також деякі подробиці про тогочасне керівництво країни і навіть ціни на яловичину, качок та сільськогосподарські культури.

Документи зараз зберігаються в архівах єпископства у місті Рожнява. «Це доповнює не лише історію самої церкви, але й описує ширші зв’язки, які часто навіть не архівують», — каже місцева історикиня Сільвія Лорінчікова.

Діючий парафіяльний священник костелу надихнувся відкриттям та вирішив створити нову капсулу часу — вона міститиме як розповідь про останній ремонт даху, так і про поточні події.

Костел Святого апостола Тадея звели у середині XVIII століття, він був перебудований у 1896 році. Біля костелу є колона-меморіал у стилі бароко.


Фото: Костел Святого апостола Тадея у Штітніку / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 312

711

619
974
Більше матеріалів