«Короля хот-догів» проганяють з подвір’я Метрополітен-музею. Для порятунку створили петицію

Дена Россі називають «нью-йоркським королем хот-догів», бо вже більше 10 років він продає їх біля входу у музей Метрополітен. Зараз, як повідомляє Artnet, Россі з його фуд-траком під загрозою «виселення». Тому його донька збирає підписи під петицією про збереження робочого місця батька.

За словами Россі, чиновники з департаменту охорони здоров’я неодноразово погрожували йому втратою місця, а нещодавно влада навіть почала вимагати від нього працювати цілодобово, аби довести, що саме він, а не конкуренти має лишатися на такому популярному місці. Адже Метрополітен — один із найбільших за площею та один із найвідвідуваніших музеїв світу.

Россі 73 роки, він має інвалідність і при цьому постійно ночує у своєму фургончику, щоб зберегти його.

Петиція закликає мера Еріка Адамса та уповноваженого з питань охорони здоров’я Ашвіна Васана бути справедливими, тобто дозволити Россі залишатися на місці, але відпочивати хоча б уночі. На сьогодні вона вже зібрала понад 41 тисячу підписів.

Россі розпочав свій бізнес ще у 80-х, тоді він здавав у аренду сотні продуктових траків на вулицях Мангеттена. Про нього писали медіа, зокрема New York Times, також він з’явився в серіалі Netflix Street Food USA. Минулої осені чоловік опублікував мемуари «Нью-йоркський король хот-догів: від лахміття до багатства і до ще гіршого лахміття». У книзі він розповідає про своє дитинство у Бронксі та службу в морській піхоті під час війни у ​​В’єтнамі. Крім того, Россі згадує, як у 90-х роках боровся з Дональдом Трампом, який тоді був забудовником, і колишнім мером Нью-Йорка Руді Джуліані. Вони лобіювали законопроєкт, що забороняє ветеранам з інвалідністю продавати товари в центрі Мангеттена, неподалік від Trump Tower. Закон усе ж прийняли, через що Россі втратив майже усе і був змушений сам почати продавати хот-доги біля музею. «Те, що Трамп і Джуліані роблять із цією країною, — те ж саме, що вони зробили зі мною», — підсумовував він в анотації до мемуарів.

Нове та Найкраще

6 200

654

583
937
Більше матеріалів