Google позначатиме зображення, згенеровані штучним інтелектом

Компанія Google найближчим часом додасть дві нові функції до свого пошуку зображень. Їх метою є боротьба з поширенням дезінформації в умовах зростаючої популярності інструментів штучного інтелекту, пише Bloomberg.

Перша нова функція називається «Про це зображення» і допоможе користувачам визначити першоджерело. А саме надасть інформацію про те, коли картинка була проіндексована пошуковиком, де її вперше опублікували та де ще вона розміщена в інтернеті — на сайтах новин, у соцмережах тощо. Скористатися інструментом можна натиснувши на три крапки у результатах пошуку за зображенням.

Крім того, Google позначатиме кожне зображення, згенероване штучним інтелектом. У цьому напрямку компанія співпрацюватиме з лабораторією Midjourney, фотобанком Shutterstock та іншими видавцями зображень. Таке маркування автори ШІ-картинок зможуть додавати самостійно.

Раніше цього місяця платформа Google Arts & Culture представила онлайн-гру Odd One Out, мета якої — навчити людей відрізняти створені штучним інтелектом зображення від справжніх творів мистецтва.


Фото: Depositphotos / rafapress

Нове та Найкраще

6 160

644

575
917
Більше матеріалів