Вийшла гра, де потрібно відрізнити створені ШІ картинки від творів мистецтва

Платформа Google Arts & Culture представила онлайн-гру Odd One Out. Її мета — навчити людей відрізняти створені штучним інтелектом зображення від справжніх творів мистецтва.

Odd One Out працює у браузері та триває кілька раундів. Гравець має за обмежений час обрати з чотирьох запропонованих зображень одне, створене програмою Google AI. Чим довше продовжується гра, тим швидшою вона стає. У користувача є право на чотири помилки — після цього гра завершується. За кожну вгадану картинку нараховуються очки. Результатом можна поділитися в соцмережах.

Гру створили веб-розробники Керолайн Баттет та Еммануель Дургоні, які є учасниками резиденції Google Arts & Culture Lab. «Ми підтримуємо художників і творчих програмістів, які експериментують із новими технологіями, — кажуть у Google Arts & Culture. — Цими експериментами ми прагнемо надихнути на відкриття культури й навчання через гру».

Разом із Odd One Out випустили ще три експериментальні гри: XYZ Toy на вгадування слів, Un-Dough! на вгадування пам’ятників, а також Haiku Imagined, яка візуалізує вірші за допомогою створених штучним інтелектом шрифтів, відео й музики.

Торік на Google Arts & Culture запустили онлайн-простір «Україна поруч», де можна побачити роботи вітчизняних митців.

Нове та Найкраще

6 207

661

583
942
Більше матеріалів