На Google Arts & Culture з’явилися експонати з українських музеїв

На платформі Google Arts & Culture запустили онлайн-простір «Україна поруч», де можна побачити роботи вітчизняних митців. До проєкту долучилися Національний художній музей України, Музей Івана Гончара, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України й інші інституції. Про це повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Колекція «Україна поруч» має чотири розділи: культура, архітектура, мистецтво і природа. За допомогою технології доповненої реальності можна переглянути понад сорок 3D-моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національну оперу України. Крім того, доступні об’єкти, що були пошкоджені або знищені російськими військами.

Платформа дозволить відвідати віртуальні екскурсії у 6 виставкових просторах і побачити знакові роботи українських художників, серед яких Олександра Екстер, Вадим Меллер, Алла Горська, Анатолій Петрицький та інші. Також там доступні інтерактивні історії про українську культуру, кухню, фольклор, ремесла.

Google Arts & Culture — платформа, де зібрані цифрові версії мистецьких витворів та культурних об’єктів з 80 країн світу. На сайті розміщено 6 мільйонів артефактів: фотографії, відео, рукописи тощо.


Зображення: Іван Соколов, «Дівчата ворожать у ніч під Івана Купала», 1860-ті / Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 148

637

572
912
Більше матеріалів