Монтана стала першим штатом США, де заборонили TikTok

Влада американського штату Монтана першою у США заборонила китайський соцмедійний застосунок TikTok на своїй території. Відповідний законопроєкт підписав губернатор штату Грег Джанфорте, повідомляє Variety.

Закон забороняє магазинам додатків робити TikTok доступним для завантаження в Монтані. Якщо законопроєкт витримає юридичні оскарження, то набуде чинності 1 січня 2024 року. Штрафи за порушення закону складатимуть $10 тисяч. Ними каратимуть лише онлайн-магазини та сам TikTok, але не користувачів.

За словами губернатора, рішення має захистити конфіденційні дані мешканців Монтани від Комуністичної партії Китаю. «TikTok — це лише один із додатків, пов’язаних з іноземними противниками, — зазначив Джанфорте. — Я наказав заборонити будь-яку програму, що надає особисту інформацію третій стороні».

У TikTok назвали заборону незаконною, додавши, що це порушує права жителів штату, передбачені Першою поправкою. «Хочемо запевнити мешканців Монтани, що вони можуть і далі користуватися TikTok для самовираження, заробітку чи пошуку спільноти, оскільки ми працюємо над захистом прав наших користувачів у Монтані та за її межами», — йдеться у заяві компанії.

У США додатком TikTok користуються понад 100 мільйонів людей. Раніше американський уряд заборонив застосунок на державних пристроях та пригрозив поширити заборону на всю країну, якщо він не буде проданий іншому власнику. Наразі TikTok належить китайській технологічній компанії ByteDance.


Фото: Depositphotos / prykhodov

Нове та Найкраще

6 142

634

570
909
Більше матеріалів