Жителям Барселони загрожує виселення через будівництво собору Саґрада Фамілія

Близько трьох тисяч людей у Барселоні можуть виселити з їхніх домівок через продовження будівництва храму Святого Сімейства. Про це пише Euronews.

За даними видання, плани додати величезні сходи до головного входу споруди можуть призвести до знесення трьох кварталів біля собору. Відтак це змусить залишити свою нерухомість майже тисячу сімей та підприємств.

Проти таких планів виступає асоціація «Постраждалі від храму», створена мешканцями прилеглих будинків. Її представник та юрист Сальвадор Баррозо намагається через суд зупинити будівництво сходів. Він стверджує, що їх не було в початкових планах Антоніо Гауді, який загинув у 1926 році, а насправді це ідея учнів архітектора.

Остаточне рішення залишається за міською радою. «Ми працюємо з представниками собору, жителями сусідніх районів та іншими організаціями, щоб знайти найкраще рішення для завершення робіт і потреб міста», — зазначили там.

Саґрада Фамілія є пам’яткою зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Спорудження собору за проєктом Антоніо Гауді триває вже 141 рік. На момент своєї смерті архітектор встиг закінчити фасад і одну з дзвіниць. Зведення храму припиняли під час воєн — Громадянської в Іспанії та Другої світової. Наприкінці минулого року добудували ще дві вежі собору.


Фото: Depositphotos / rabbit75_dep

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів