Штучний інтелект спроєктував «Неможливу статую» у стилі митців минулого

У Національному музеї науки і техніки у Стокгольмі виставили «Неможливу статую» (The Impossible Statue). Це проєкт шведської інженерної компанії Sandvik, створений за допомогою штучного інтелекту, пише ArtNet.

«Неможлива статуя» виготовлена з нержавіючої сталі, важить пів тонни і має висоту півтора метра. Скульптура являє собою андрогінну фігуру, котра тримає земну кулю однією рукою.

Статую проєктували з використанням ШІ-програм Stable Diffusion, DALL-E та Midjourney, які навчали на роботах п’яти скульпторів минулого. Отриманий 2D-дизайн інженери перевели у 3D-модель. У результаті робота об’єднала в собі «динамічні неврівноважені пози» Мікеланджело, «мускулатуру й рефлексивність» Огюста Родена, «експресіоністське почуття» Кете Колльвіц, «зосередженість на імпульсі та масі» Котаро Такамури і «непокірливість» Августи Севідж.

«Замість того щоб розробляти нову систему ШІ з нуля, ми вирішили використовувати багато таких систем, аби можна було постійно вдосконалювати результат», — каже Роберт Лучані з консалтингової компанії The AI Framework, що працювала над проєктом.

німецька художниця та скульпторка

японський поет і скульптор

афроамериканська скульпторка, відома участю в культурному русі «Гарлемський ренесанс»

Нове та Найкраще

6 204

659

583
940
Більше матеріалів