У Нью-Йорку через смог від лісових пожеж скасували низку культурних заходів

Цього тижня Нью-Йорк потерпає від смогу, який накрив місто внаслідок лісових пожеж у Канаді. Через забруднене повітря музеї, галереї й інші культурні установи оголосили про закриття, а також про перенесення подій, пише The Art Newspaper.

Вранці 8 червня Нью-Йорк мав найгірший рівень якості повітря у світі, за даними Агенції з охорони довкілля США. Міська влада попросила жителів залишатися вдома, носити маску та уникати тривалого перебування на відкритому повітрі.

Музей Метрополітен учора закрив на кілька днів свій сезонний сад на даху, а також сади The Met Cloisters. Водночас внутрішні приміщення установи були відкриті.

Вчора музей Ногучі, де є сад скульптур японсько-американського художника Ісаму Ногучі, припинив роботу через погану якість повітря, а парк скульптур Сократа у Квінзі відкрили цього дня із затримкою. Також у середу, 7 червня, заборонили доступ до скульптури «Рухомі ланцюги» (Moving Chains) художника Чарльза Гейнса на острові Ґовернорс.

Крім того, галерея LGDR перенесла відкриття нової виставки «Лінії у просторі», присвяченої творчості венесуельської художниці Гертруди Гольдшмідт. Серед установ, які перестали пускати відвідувачів, також Національний музей дизайну Купер — Г’юїт і Меморіал 11 вересня просто неба.

Лісові пожежі в Канаді тривають уже кілька тижнів. Великі міста, зокрема Оттава, Монреаль і Торонто, теж накрило смогом. Лише в провінції Квебек евакуювали понад 13 тисяч мешканців. Гасити вогонь канадським пожежникам допомагають бригади зі США, Південної Африки, Австралії, Франції та інших країн.

Нове та Найкраще

6 267

692

600
958
Більше матеріалів