Енні Лейбовіц відтворила портрет Лі Міллер у ванні Гітлера

Американська фотографка Енні Лейбовіц разом із акторкою Кейт Вінслет відтворила знамениту світлину військової кореспондентки Лі Міллер у ванні Адольфа Гітлера. Вінслет зіграла Лі у майбутньому байопіку.

Оригінальний портрет Міллер зробив у мюнхенському будинку фюрера фотограф Девід Шерман 30 квітня 1945 року — у день самогубства німецького диктатора. На світлині Лі миється у ванні Гітлера, а поряд стоять її брудні військові черевики.

Читайте також: Лі Міллер: З обкладинки Vogue у військові кореспондентки

Цього місяця Лейбовіц знімала Вінслет для журналу Vogue і поділилася деякими кадрами в інстаграмі. На четвертому фото в каруселі відтворена сцена у ванні.

Окрім акторки в кадр потрапили режисерка фільму «Лі» Еллен Курас та польський кінооператор Павел Едельман. Прем’єра стрічки відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Торонто цього місяця, дата прокату поки невідома.

Картина заснована на книзі «Життя Лі Міллер», написаній сином фотографки Ентоні Пенроузом. Фільм фокусується на одному десятилітті життя Міллер — з 1938 по 1948 рік. Під час Другої світової війни вона була фотокореспонденткою Vogue, знявши серед іншого висадку союзників у Франції, звільнення Парижа та концтаборів Бухенвальд і Дахау. Після створення агентства Magnum у 1947-му Лі стала одним із його перших членів.

Нове та Найкраще

6 244

683

594
949
Більше матеріалів