Том Генкс поскаржився на діпфейк-рекламу з собою

Американський актор Том Генкс («Форрест Ґамп») попередив своїх шанувальників про фейкову рекламу стоматологічної клініки, в якій його образ використали без дозволу. Омолоджену версію актора відтворили за допомогою штучного інтелекту.

Відповідний пост з’явився напередодні в інстаграмі актора з 9,5 мільйона підписників. «Обережно! Є відео, яке рекламує стоматологічний план зі ШІ-версією мене. Я не маю до цього жодного відношення», — написав Генкс.

Володар премії «Оскар» раніше висловлював занепокоєння щодо використання штучного інтелекту в кіно та на телебаченні, хоча й не відмовлявся від появи змінених версій себе у деяких фільмах. Так, у різдвяній анімації «Полярний експрес» (2004) була використана CGI-версія Генкса, а у стрічці «Чоловік на ім’я Отто» (2022) актора зістарили за допомогою ШІ. Те саме планують зробити у майбутньому фільмі Роберта Земекіса «Тут» (2024), зазначає The Guardian.

Минулого тижня у США завершився страйк сценаристів, однією з вимог якого було обмеження використання ШІ в кіно та на телебаченні. Водночас триває страйк голлівудських акторів — їхня профспілка також занепокоєна цим питанням. Йдеться про сканування обличчя акторів штучним інтелектом і подальше відтворення таких образів у кіно.

Нове та Найкраще

6 233

677

594
947
Більше матеріалів