В Ізраїлі на місці проведення рейву знайшли тіла 260 людей, вбитих бойовиками ХАМАС

Щонайменше 260 тіл загиблих було знайдено рятувальниками на місці проведення музичного фестивалю Tribe of Nova у пустелі на півдні Ізраїлю, недалеко від кордону з сектором Газа. 7 жовтня туди увірвалися бойовики терористичного руху ХАМАС, які розстрілювали учасників та брали їх у полон, пише The Times of Israel.

Фестиваль розпочався у кібуці Рейм у п’ятницю ввечері і тривав усю ніч. Захід зібрав близько 3 тисяч відвідувачів, серед яких були й іноземці. У суботу зранку він одним із перших зазнав атаки під час масованого нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. За словами очевидців, спочатку вони почули звуки ракет, а потім постріли по натовпу. У соцмережах публікували відео, як молоді люди намагалися втекти на своїх автівках, ховалися у кущах та ярах.

«Це була різанина, — сказав медик швидкої допомоги на ім’я Янів. — Я ніколи не бачив нічого подібного. Це була спланована засідка. Коли люди виходили з аварійних виходів, на них чекали загони терористів і просто почали їх відстрілювати».

Одна з учасниць фестивалю на ім’я Естер розповіла, що при спробі виїхати бойовики обстріляли її машину. Аби уникнути смерті, жінка прикинулася мертвою та кілька годин чекала на прибуття ізраїльських військових.

Унаслідок вторгнення бойовиків ХАМАС у різних містах Ізраїлю загинуло вже понад 700 людей. Також відомо про понад сто полонених і тисячі поранених ізраїльтян. Влада країни оголосила воєнний стан і почала завдавати ударів у відповідь по сектору Газа.

Нове та Найкраще

6 237

677

594
948
Більше матеріалів