Amazon показала перший кадр із шоу за всесвітом «Володаря перснів» — воно вийде на екрани у 2022-му

Студія Amazon оголосила дату прем’єри фантастичного серіалу за всесвітом твору Джона Р. Р. Толкіна «Володар перснів» — він вийде на екрани 2 вересня 2022 року, повідомляє Variety. Також компанія представила перший кадр із майбутнього шоу, в якого поки немає офіційної назви. Бюджет першого сезону склав $465 мільйонів, а всього на проєкт виділили $1 мільярд. Для порівняння: кожна серія фінального сезону «Гри престолів» коштувала HBO до $15 мільйонів.

Подробиці сюжету не розголошують. Відомо, що дія серіалу розгортатиметься за часів Другої епохи, за тисячі років до подій трилогії «Володар перснів», а головним героям, як знайомим, так і новим для глядачів, доведеться протистояти відродженню зла у Середзем’ї. Вивчивши перше зображення, шанувальники всесвіту припустили, що дія відбувається у Валінорі. У першому сезоні вісім епізодів, які будуть виходити щотижня.

Головного антагоніста зіграв британський актор Джозеф Моул, а володарку ельфів Галадріель — Морвет Кларк. Також до касту приєдналися Синтія Аддай-Робінсон, Роберт Арамайо, Овайн Артур, Макс Болдрі, Назанін Бон’яді, Ісмаель Круз-Кордова, Чарльз Едвардс, Трістан Гравель, Ленні Генрі, Ема Горват, Маркелла Кавена, Тайро Мухафідін, Софія Номвет, Ллойд Овен, Меган Річардс, Ділан Сміт, Чарлі Вікерс, Леон Водхем, Бенджамін Вокер, Деніел Вейман і Сара Цвангобані.

Шоураннерами і виконавчими продюсерами проєкту стали Джон Д. Пейн і Патрік Маккей. «Як говорив Більбо, „тепер я гадаю, що цілком готовий вирушити в іншу подорож“. Жити і дихати Середзем’ям протягом цих багатьох місяців було пригодою на все життя. Ми не можемо дочекатися, коли у фанатів з’явиться шанс зробити те ж саме», — підкреслюють Пейн і Маккей.

Зйомки першого сезону серіалу завершилися 2 серпня в Новій Зеландії — саме тут Пітер Джексон створював свої трилогії «Володар перснів» та «Гобіт». Amazon Studios працює над проєктом спільно з підрозділом Warner Bros. Entertainment, компанією New Line Cinema, видавництвом HarperCollins і фондом Джона Р. Р. Толкіна Tolkien Estate.

Нове та Найкраще

6 202

583

608
940
Більше матеріалів