Австралієць, який утік із в’язниці 30 років тому, здався владі — він втомився жити на пляжі

64-річний австралієць Дарко Десік, який утік із в’язниці Нового Південного Уельсу в серпні 1992-го, самостійно здався поліції через майже тридцять років — чоловік заявив, що втратив роботу через пандемію COVID-19 і втомився бути безпритульним, повідомляє ABC News.

У 1990-х австралійця засудили до трьох з половиною років ув’язнення за вирощування марихуани. Десік провів у в’язниці тринадцять місяців, а потім вирішив втекти, використовуючи підручні інструменти — ножівку й болторіз. Чоловіка оголосили в розшук, але знайти його так і не вдалося. Колишній ув’язнений вирушив на північні пляжі Сіднея, де був будівельником і різноробом, отримуючи зарплатню і розраховуючись у магазинах лише готівкою.

Після запровадження карантинних обмежень Дарко Десік втратив джерело прибутку і був не в змозі оплачувати оренду свого будинку в Авалоні. Після виселення утікач ночував на пляжі, поки не вирішив, що жити у в’язниці буде простіше, ніж просто неба.

12 вересня Десік самостійно з’явився до поліцейського відділку Ді Уая. Детективи, які займаються розслідуванням особливо великих пограбувань і тяжких злочинів, пред’явили йому звинувачення у втечі з державної в’язниці. Центральний суд Нового Південного Уельсу відмовив Десіку у звільненні під заставу. Наприкінці місяця чоловікові винесуть новий вирок. Раніше Дарко Десік став одним із героїв австралійського серіалу «Найбільш розшукувані».

Нове та Найкраще

6 164

647

575
920
Більше матеріалів