Burger King судять — гамбургери в реальності менші, ніж на фото в меню

Проти Burger King подали колективний позов у США, і суд уже відмовився його відхиляти на прохання компанії, повідомляє Reuters. Окружний суддя Рой Альтман у Маямі заявив, що Burger King усе ж має постати перед судом та захищатися від претензій споживачів, які вважають себе ошуканими.

Справа в тому, що, на думку позивачів, гамбургер Whopper виглядає на знімку в меню приблизно на 35% більшим, ніж він є насправді. Також здається, що у ньому має бути вдвічі більша м’ясна котлета, ніж та, яку роблять у реальності. У Burger King заявляють, що не зобов’язані готувати гамбургери, які виглядають «точно так, як на зображенні». Але суддя вирішив, що рішення стосовно правомірності звинувачень прийматимуть присяжні.

Інші мережі швидкого харчування також нещодавно зіткнулися з позовами через неправдиву рекламу. На початку цього року проти Taco Bell подали до суду у США за продаж піци та врапів, які нібито містили половину начинки від рекламованої. Минулого року чоловік із Нью-Йорка ініціював колективний позов проти McDonald’s і Wendy’s, також звинувативши компанії в нечесній рекламі. Споживач стверджував, що бургери McDonald’s і Wendy’s у маркетингових матеріалах були принаймні на 15% більші, ніж у реальному житті. Розгляд цих справ у суді ще триває.


Фото: Khürt Williams

Нове та Найкраще

6 316

711

619
974
Більше матеріалів