Британець прийшов до тями після 10 місяців коми — рідні не знають, як розповісти йому про пандемію

19-річний британець Джозеф Флавілл вийшов з коми через десять місяців і нічого не знає про пандемію, незважаючи на те, що вже двічі перехворів на коронавірус, повідомляє The Guardian. 1 березня 2020 року, за три тижні до того, як у країні почався перший локдаун, хлопця збила машина. Джозеф отримав серйозну черепно-мозкову травму, проте лікування виявилося успішним — він прийшов до тями і поступово одужує. Тепер родичі не знають, як пояснити Флавіллу, що сталося у світі, поки він перебував у комі.

«Я просто не розумію, з чого почати. Якби рік тому хтось розповів мені про все, що повинно статися, я б йому просто не повірила. Не уявляю, як Джозеф зможе усвідомити, через що ми пройшли», — каже тітка пацієнта Сара Флавілл Сміт. Через новий локдаун у Великій Британії родина поки не може особисто відвідати Джозефа. Близькі намагалися розповісти йому про карантинні обмеження по відеозв’язку, але не змогли пояснити масштаб пандемії.

«Коли він прокидається у своїй палаті, він не знає, чому він там сам. Ми говоримо з ним по телефону і намагаємося переконати, що хочемо бути поруч і триматися за руки, але зараз просто не можемо цього зробити через ковід», — говорить Сара Флавілл Сміт. Родина сподівається, що коли вони нарешті зустрінуться наживо, Джозеф отримає відповіді на всі свої питання.

«У нас попереду ще довгий шлях, але кроки, які він зробив за останні три тижні, просто дивовижні», — підкреслює родичка Джозефа. Він почав самостійно говорити і рухати кінцівками. Під час лікування Флавілл двічі переніс коронавірус, але зміг подолати хворобу.

Нове та Найкраще

6 043

594

550
885
Більше матеріалів