Житель Австралії проїхав 150 кілометрів на велосипеді, щоб відтворити обкладинку альбому Nirvana

На честь тридцятої річниці виходу альбому Nevermind гурту Nirvana житель Аделаїди Піт Стоукс подолав на велосипеді маршрут протяжністю 150 кілометрів. Чоловік вирішив відтворити обкладинку платівки — обриси голого немовляти, яке тягнеться за доларовою банкнотою, повідомляє The Guardian. Переміщення 45-річного австралійця зафіксував сервіс Strava, що працює на основі GPS. Щоб повністю відтворити малюнок, пересуваючись центром Аделаїди, а також приміськими районами Бернсайд і Кенсінгтон, знадобилося вісім годин, враховуючи зупинки.

«Nirvana посіла своє місце в моїй колекції платівок. Коли вийшов альбом Nevermind, я навчався в середній школі, мені було приблизно чотирнадцять — саме в цьому віці формується любов до музики», — говорить Піт Стоукс.

Раніше за допомогою сервісу Strava австралієць також подолав маршрут у формі портрета Бетховена на честь 250-річчя від дня народження композитора. Картографічний додаток користується популярністю серед велосипедистів і бігунів завдяки можливості вибудовувати складні маршрути на основі творів мистецтва, зображень відомих кіногероїв, тварин або ж власних селфі.

На честь 30-річчя альбому учасники Nirvana мають намір перевипустити платівку 12 листопада. Музиканти хочуть використати оригінальне зображення, незважаючи на позов, — у серпні 2021 року вже дорослий герой обкладинки Nevermind Спенсер Елден подав до суду на гурт і фотографа, звинувачуючи їх у поширенні дитячої порнографії та сексуальній експлуатації.

Нове та Найкраще

6 202

659

583
940
Більше матеріалів