Українські протези потрапили до переліку найкращих винаходів 2022 року, складеного Time

Українські біопротези Esper Bionics потрапили до списку 200 головних інновацій цього року за версією журналу Time. Усі винаходи поділені на категорії: штучний інтелект, додатки і програмне забезпечення, віртуальна реальність, авто, краса, побутова електроніка, дизайн, розваги та ігри, фітнес, їжа й напої, відновлювальна енергія, домашнє господарство, медична допомога тощо. Український стартап опинився в категорії «Доступність», а також потрапив на обкладинку журналу.

«Легкий пристрій має 24 переносних датчики, які виявляють і обробляють м’язову активність та мозкові імпульси. Машинне навчання на платформі Esper дозволяє руці з часом діяти більш „інтуїтивно“», — сказано в описі протеза на сайті Time. «Найважливішою технологією, розробленою в найближчі 30 років, буде електроніка всередині людського тіла», — прокоментував журналу розробку стартапу генеральний директор і співзасновник Esper Bionics Діма Газда.

Стартап Esper Bionics був заснований у 2019 році. Тоді ж компанія почала формувати список українців, які внаслідок війни з Росією потребують допомоги з протезування. Для участі у відборі для рейтингу Time стартап подав онлайн-заявку. Зазвичай журнал обирає 100 головних гаджетів року, але цього разу список подвоїли.

Нове та Найкраще

6 320

712

619
975
Більше матеріалів