Хижаків харківського екопарку можуть приспати, якщо тварин не вдасться евакуювати

UPD: Організація UAnimals повідомила про те, що знайшла 5 кліток, седативні препарати та два авто для вивезення тварин з Харкова. Супроводжувати евакуацію буде професійний ветеринар.

Народний депутат і бізнесмен Олександр Фельдман повідомив, що його екопарк у Харкові серйозно постраждав від обстрілів російської армії. До кінця дня 5 квітня хижаків, які там знаходяться, можуть приспати з міркувань безпеки, якщо тварин не вдасться евакуювати.

«Екопарку більше немає. Після вчорашнього масованого обстрілу ракетами і літаками його фактично знищено. Зруйновані вольєри та інфраструктура, дивом залишилися живі тигри й леви, дуже сильно постраждали їхні клітки — тварини будь-якої хвилини можуть вийти на вулицю. У важкому стані будівля, де перебувають ведмеді», — наголосив засновник екопарку.

Наразі команда веде перемовини з об’єднанням UAnimals та організаціями, що могли б прийняти тварин в Україні чи за кордоном. Найбільшою проблемою залишається евакуація хижаків із «сірої зони» — такі дії потребують залучення великої кількості людей та використання спеціального транспорту.

Співробітники екопарку бояться, що це може привернути увагу окупантів і призвести до нових обстрілів території. Команда розглядає варіант вивезення тигрів, левів, ведмедів та інших великих тварин до Полтавської області й зараз працює над організацією найбільш безпечного маршруту. В екопарку мешкало більше 4 тисяч тварин — кенгуру, приматів, копитних та птахів вдалося евакуювати.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів