У коміксах Marvel з’явиться перший гомосексуальний Капітан Америка

Компанія Marvel Comics відзначить 80-річчя Капітана Америки випуском нової серії коміксів The United States of Captain America. Її герой втрачає свій щит і вирушає у подорож Сполученими Штатами, щоб повернути надміцну зброю з вібраніуму. На своєму шляху Капітан зустрічає людей з різних верств соціуму, і кожен із його нових знайомих приміряє на себе роль супергероя, щоб захистити суспільство від злочинців. Одним із персонажів в образі Капітана Америки стане гомосексуальний підліток на ім’я Аарон Фішер, повідомляє The Guardian. Аарон підтримує ЛГБТ-спільноту і прагне захищати «усіх пригноблених і забутих».

«Це безстрашний підліток, який стає надійною опорою для таких же втікачів і бездомних, як він сам», — описують персонажа в Marvel. Фішер — перший представник ЛГБТ, який приміряє на себе костюм Капітана Америки.

«Аарон натхненний героями гей-спільноти: активістами, лідерами руху і простими людьми, які прагнуть кращого життя. Я сподіваюся, його історія знайде відгук у читачів і зможе надихнути наступне покоління героїв», — підкреслює сценарист випусків Джош Трухільо.

Зовнішність персонажа розробив Ян Базалдуа. «Як трансгендерна людина, я був щасливий працювати над історією про відкритого гея, який захоплюється Капітаном Америкою, бореться проти зла і допомагає тим, хто практично невидимий для суспільства», — каже художник. Лімітовану серію коміксів представлять у червні, її вихід приурочений до Місяця гордості у США.

Нове та Найкраще

6 144

635

570
909
Більше матеріалів