На Бродвеї покажуть мюзикл, присвячений Фріді Кало

На Бродвеї представлять мюзикл про життя та творчість мексиканської художниці Фріди Кало, повідомляє Hyperallergic. Дозвіл на постановку дали представники родини авторки. «Я сам був мексиканським іммігрантом — як колись Фріда була в Нью-Йорку — й завжди хотів розповідати історії мого народу, громади і країни через музику, що навіяна мексиканською та латинською культурою», — підкреслює композитор проєкту Джеймі Лозано.

Мюзикл розповість про дитинство художниці в Мехіко, її стосунки з батьками, початок мистецького життя і про аварію, яку вона пережила у сімнадцять. Фріда Кало отримала тяжкі травми та рік була прикута до ліжка. Вона до кінця своїх днів страждала від хронічного болю й не могла народити дитину.

Також постановка зачепить питання стосунків мисткині з чоловіком — художником Дієго Ріверою, що був удвічі старший за Кало та поділяв її комуністичні погляди. Вони разом подорожували до США, а також Парижа, де в 1939 році художниця спричинила фурор на виставці мексиканського мистецтва, зокрема одну з її картин придбав Лувр.

Фріда Кало померла у сорок сім від гострого запалення легенів. У 1955-му, за рік після смерті мисткині, «Блакитний будинок», де вона мешкала, перетворили на музей її пам’яті, що входить до переліку найпопулярніших туристичних об’єктів Мехіко. Він стане однією з основних локацій мюзиклу. Сюжет постановки частково спирається на книгу племінниці художниці Ізольди Кало Intimate Frida. Очікують, що прем’єра постановки відбудеться на Бродвеї у 2024 році.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 181

650

580
926
Більше матеріалів