Шведська медсестра стала єдиним глядачем Гетеборзького кінофестивалю на віддаленому острові

Через пандемію у 2021 році Гетеборзький кінофестиваль вирішили провести в незвичайному форматі: не тільки представити фільми онлайн, але й організувати спеціальний показ для однієї людини. У рамках проєкту «Ізольоване кіно» доброволець буде тиждень дивитися прем’єри на віддаленому острові Патер Ностер, де розташований маяк. Цю можливість отримала шведська медсестра Ліза Енрот, яку комісія обрала з 12 тисяч претендентів, повідомляє The Guardian.

«Здається, у сфері охорони здоров’я я провела цілу вічність, слухаючи, перевіряючи і втішаючи пацієнтів. Я відчуваю, що у мене зовсім не залишилося сил», — каже Енрот. Медсестра перебуватиме на острові у Північному морі зовсім сама з 30 січня по 6 лютого.

«Вітер, море, можливість на тиждень стати частиною абсолютно іншої реальності — все це дійсно привабливо», — підкреслює Енрот. Жінці забезпечили всі необхідні умови. Їй заборонено користуватися смартфоном, а враженнями від переглянутих фільмів Енрот буде ділитися у відеощоденнику, який опублікують на сайті Гетеборзького кінофестивалю.

«Ми впевнені, що це правильне рішення — дати можливість прожити цей унікальний досвід одному з багатьох героїв системи охорони здоров’я, які так важко працюють, борючись із COVID-19», — заявила виконавча директорка найбільшого у Скандинавії кіноогляду Мірья Вестер.


Фото: Wikimedia Commons

Нове та Найкраще

6 245

618

368
949
Більше матеріалів