Кліп української режисерки Тані Муїньо номінували на премію «Греммі»

Національна академія мистецтва та науки звукозапису оголосила претендентів на музичну премію «Греммі», переможці якої стануть відомі 31 січня 2022 року.

Лідером за кількістю згадок є американський музикант Джон Батіст — він претендує на 11 статуеток. Джастіна Бібера, Doja Cat та H.E.R. номінували у восьми категоріях, у тому числі за найкращий альбом року, а Олівію Родріго та Біллі Айліш — у семи. Відео Montero американського репера Lil Nas X, зняте українською режисеркою Танею Муїньо, побореться за звання найкращого кліпу року. Також серед імовірних переможців у цій номінації AC/DC (Shot in the Dark), Джон Батіст (Freedom), Тоні Беннет і Леді Гага (I Get a Kick Out of You), Джастін Бібер, Деніел Сізар і Giveon (Peaches), Біллі Айліш (Happier Than Ever) та Олівія Родріго (Good 4 U).

Назва відео Montero відсилає до особи 22-річного артиста — його справжнє ім’я Монтеро Ламар Гілл. У кліпі Lil Nas X з’являється в образі Єви, спокушеної змієм у райському саду, і грішника, який потрапляє до пекла й танцює на колінах у диявола. У 2019-му музикант здійснив камінг-аут як гомосексуал. Відео на пісню Montero репер присвятив прийняттю себе та своїй сексуальності. Наразі ролик набрав понад 395 мільйонів переглядів на ютубі.

Раніше кліп також переміг у головній номінації MTV Video Music Awards і був визнаний найкращим відео року за версією American Music Awards. На рахунку Тані Муїньо не лише співпраця з Lil Nas X: режисерка родом із Одеси встигла попрацювати з Cardi B, Lizzo, Кеті Перрі, Rosalia та Yungblud.

Нове та Найкраще

6 043

583

354
885
Більше матеріалів