37-річний італієць вирішив жити як гобіт із Шира — його підтримали актори «Володаря перснів»

37-річний італійський кондитер Ніколя Джентіле прийняв рішення жити як гобіт — вигаданий герой творів Джона Толкіна, повідомляє The Guardian. Чоловік купив ділянку землі у сільській місцевості Букк’яніко і почав разом із дружиною створювати власну версію Шира. Італієць не тільки одягається у стилі персонажа фентезі, але і живе в будинку з круглими вікнами та дверима, подібному до тих, що були зведені в Новій Зеландії для зйомок трилогії «Володар перснів».

27 серпня чоловік зібрав групу друзів в образах ельфа, гнома, чарівника і гобітів та вирушив у путь завдовжки 200 кілометрів із К’єті до Неаполя. Шанувальники Джона Толкіна перетнули гори і річки, щоб кинути до кратера вулкана Везувій власний «Єдиний Перстень». «Деякий час тому я зрозумів, що книг і фільмів уже недостатньо, щоб задовольнити мою пристрасть до жанру фентезі й зокрема саги „Володар перснів“. Я вирішив, що сам хочу жити як гобіт і насолоджуватися цим», — розповів Джентіле.

Чоловік планує перетворити свою ділянку на село гобітів із власним пабом «Зелений дракон» і копією будинку Більбо Беггінса. Він вважає, що розмірений спосіб життя людей у Букк’яніко не надто відрізняється від побуту героїв фентезі: вони так само близькі до природи, люблять влаштовувати фестивалі й танцювальні вечори і навіть одягаються як гобіти.

«Багато хто сміється з нас. Дехто думає, що я намагаюся втекти від реальності, але це не так. Я живу своєю мрією, своєю пригодою. Купивши цю ділянку землі, я переніс її з реальності, яка мені не подобається, і роблю її такою, як хочу», — підкреслює Ніколя Джентіле. Назвати своє село Широм чоловік не може через порушення авторських прав — його землі будуть відомі як Contea Gentile. Будинки для інших поселенців зведуть за рахунок краудфандингу.

Усі споруди обладнають сонячними панелями — турбота про екологію стане ключовою умовою проживання в Contea Gentile. Свій похід до Везувію Джентіле називає не просто розвагою, а посланням про те, що Земля знаходиться в небезпечній кліматичній ситуації та це є не меншою загрозою, ніж Саурон для Середзем’я.

Проєкту італійця висловили підтримку актори трилогії «Володар перснів». Виконавець ролі Фродо Елайджа Вуд закликав підписників допомогти Ніколя здійснити свій план і заявив про готовність приїхати до нього в гості. Також на ініціативу звернули увагу Шон Естін, який зіграв гобіта Семуайза Гемджі, та Біллі Бойд, що втілив образ Перегріна Тука.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
921
Більше матеріалів