Українська «Мрія» з’явилася у серії авіасимуляторів — гру протестували справжні пілоти літака

Компанія Microsoft випустила доповнення до відеогри Flight Simulator: тепер у симуляторі можна літати на цифровій копії української «Мрії». До 2022 року це був один із найбільших та найпотужніших літаків у світі. У створенні доповнення брало участь підприємство «Антонов». Симулятор уже доступний на ПК за $19,99. А кошти від продажу підуть на відновлення реального Ан-225 «Мрія», який знищили російські війська.

Розробники, пілоти та інженери з різних країн допомогли створити детальну копію справжнього літака, з ідентичним дизайном та навіть звуками двигунів. Щоб симулятор вийшов максимально реалістичним, його протестували справжні пілоти української «Мрії» Дмитро Антонов, Кирило Волегов, Сергій Нечаєв та Євген Башинський.

Перша версія Microsoft Flight Simulator вийшла ще у 1982 році. Зараз це симулятор, у якому представлені майже всі великі аеропорти світу, а пейзажі у грі вирізняються надзвичайною реалістичністю.

На момент повномасштабного наступу Росії 24 лютого Ан-225 «Мрія» перебував на ремонті в аеропорту Гостомель і не встиг вилетіти з України. Уже за три дні, 27 лютого, через повітряну атаку росіян літак згорів. Наприкінці 2022 року генеральний директор ДП «Антонов» заявив про початок будівництва нової «Мрії».

Нове та Найкраще

6 312

711

618
974
Більше матеріалів