В Іраку заборонили показувати пранк-шоу про тероризм

В Іраку призупинено показ двох телешоу «Куля Тоні» та «Стрільба Раслана», в яких розігрували постановочні терористичні акти, повідомляє BBC. Місцевих знаменитостей жартома викрадали, зав’язували їм очі та погрожували фальшивою зброєю, а також одягали на «жертв» жилети смертників, що викликало обурення глядачів. За словами регуляторів, обидві програми порушили національні правила мовлення.

Одна з актрис, викрадених під час зйомок пранк-шоу «Стрільба Раслана», втратила свідомість після того, як до її тіла прив’язали штучні вибухові речовини. В іншому епізоді програми іракського футболіста Алаа Алі Мхаві змушують встати на коліна і попрощатися з життям.

«Показані сцени суворі, але, якби ІДІЛ перемогло, життя артистів було б набагато складніше, як і в інших іракців», — прокоментував критику на адресу програми один з її сценаристів Дархам Абу Ріф. BBC зазначає, що пранк-шоу користуються популярністю на арабському телебаченні, особливо протягом місяця Рамадан.

Глядачі розкритикували шоу за жорстокість і нетактовність з урахуванням того, що в Іраку існує постійна загроза військової агресії та тероризму. Бойовики «Ісламської держави» втратили контроль над територією Іраку і Сирії, але продовжують атакувати військових і мирних жителів.

Нове та Найкраще

6 200

652

582
934
Більше матеріалів