Швед винайшов годівницю для птахів, яка видає їжу в обмін на старі кришки

Шведський інженер Ханс Форсберг, який спеціалізується на робототехніці, придумав незвичайну годівницю для птахів — механізм видає корм в обмін на металеві кришки, повідомляє Bored Panda. Першими випробували новинку сороки, що живуть на задньому дворі будинку Форсберга.

Годівниця, створена з побутових відходів, дозволяє збирати кришки на переробку і очищати територію від сміття без зусиль. Ідея прийшла до інженера в результаті спостережень за сороками, які відрізняються цікавістю і одного разу спробували вкрасти з гаража парафінові свічки.

Форсбергу знадобилося кілька років, щоб натренувати птахів шукати кришки. Як тільки сорока опускає кришку у спеціальний отвір, із сусіднього віконця випадають горіхи або насіння. Годівниця пригвинчена до дерев’яного столу, забезпечена камерою і спеціальними датчиками, які відповідають за видачу частування. Інженер упевнений, що до нього ніхто не застосовував такий метод збору відходів, — принаймні подібних історій у мережі він не зустрічав і сам уперше взявся за цю технологію. У майбутньому Форсберг сподівається навчити птахів приносити й інше сміття, наприклад недопалки.

Нове та Найкраще

6 200

652

583
936
Більше матеріалів