Прототип міжпланетного корабля SpaceX вибухнув під час випробувань, але Ілон Маск не втрачає надії

9 грудня прототип пілотованого космічного корабля Starship SN8 вибухнув під час тестового польоту на космодромі компанії SpaceX у Бока-Чіка, Техас, повідомляє The Guardian. Модель збиралися запустити на висоту більше 12 кілометрів, щоб перевірити аеродинаміку пристрою і зробити контрольовану посадку, — в компанії поки не уточнюють, чи піднялася самонавідна ракета на потрібну позначку. Live-відео зафіксувало, як прототип зі швидкістю опускається на землю і зникає у стовпі вогню.

Незважаючи на невдалий фінал польоту, який тривав шість з половиною хвилин, засновник компанії Ілон Маск залишився задоволеним. «Марс, ми йдемо!» — написав мільярдер у себе у твіттері. Пристрій заввишки з 16-поверховий будинок — прототип важкої ракети-носія, яка в майбутньому повинна буде доправити людей і 100 тисяч тонн вантажу на Місяць і Марс.

Ракету вперше намагалися випробувати 8 грудня, але відклали запуск через проблеми з двигуном. Ілон Маск уточнив, що тиск у паливному баку при зниженні пристрою був низьким і це призвело до високої швидкості приземлення, але компанія отримала всі необхідні дані, а тому політ можна вважати успішним.

Нове та Найкраще

6 164

575

602
920
Більше матеріалів