У Starlink заявили, що покриють супутниковим інтернетом увесь світ до осені 2021 року

Підрозділ компанії SpaceX Ілона Маска — Starlink очікує, що зможе забезпечити покриття всього світу супутниковим інтернетом до вересня 2021 року, повідомляє Reuters. Потім організації потрібно буде отримати дозвіл у державних інстанцій. «Ми успішно розгорнули близько 1,8 тисячі супутників, і як тільки вони досягнуть робочої орбіти, у нас буде безперервне глобальне охоплення», — каже Гвінн Шотвелл, президентка SpaceX.

Після вирішення технічної сторони питання Starlink потрібно буде підписати окремі угоди з кожною країною на надання телекомунікаційних послуг, адже всесвітнього регулюючого органу поки не існує. У цілому компанія планує розгорнути 12 тисяч супутників вартістю $10 мільярдів і вже пропонує бета-тестування сервісу в одинадцяти країнах, включаючи США, Австралію та Канаду. Чим більше супутників використають, тим стабільнішим і якіснішим буде сигнал у різних точках планети.

У травні Ілон Маск заявив, що Starlink отримала більше 500 тисяч попередніх замовлень на інтернет-послуги та він не очікує ніяких проблем із задоволенням попиту. У 2021 році уряд США схвалив проєкт SpaceX з установки деяких супутників на більш низькій навколоземній орбіті, ніж планувалося, для надання інтернету людям, у яких наразі немає доступу до мережі.

Нове та Найкраще

6 164

647

576
920
Більше матеріалів